Booking til vagt

Som tilmeldevikar melder du selv ind på de dage og vagttyper, du ønsker at arbejde og vikarbureauet kan ikke pålægge dig at tage bestemte vagter.

Når du har meldt dig disponibel, regner vi med dig til den pågældende vagt, evt. afbud skal gives i god tid. Du bestemmer selv om du vil tilmelde dig for en uge, længere tid frem eller fra dag til dag.
Tilmelding til vagter foregår via vikarweb Her kan du også se aktuelle vagter, der endnu ikke er booket. Er du interesseret i en af dem, ringer du bare til os, så vi kan aftale vagten.

Udfra dine vagtønsker kontakter vi dig, når der er en vagt at tilbyde. Hvis du er vanskelig at træffe, laver vi på forhånd en aftale om træffetidspunkt. Du er velkommen til at forhøre dig om sandsynligheden for en vagt.
Ved travlhed kan du blive tilbudt en vagt, selv om du ikke er tilmeldt. Du har dog ingen forpligtigelse til at sige ja til disse vagter.

Der kan altid laves individuelle aftaler om rådighed til en vagt, for eksempel i forhold til hvor sent du vil bookes inden vagtstart, om du kan kontaktes om morgenen til en dagvagt el. lign. På vikarweb har du selv mulighed for at tilføje disse noter til de pågældende vagter.

Annulleringsvarsel

Hvis du er tilmeldevikar og booket til en vagt, kan aftalen annulleres af os senest 4 timer før vagtstart, uden du har krav på løn.

Møder du på en vagt, hvor afdelingen alligevel ikke har behov for afløsning, kan du, efter aftale med Vikar Region Midt, blive flyttet til en udækket vagt.

Overarbejde

Har du haft overarbejde - eller bliver vagten afkortet i forhold til det aftalte, skal du informere Vikar Region Midt om det.

Ring på hverdage kl. 8-18 eller send en mail til asvikar@rm.dk, så sikrer vi, at du får korrekt løn.

OBS! Overarbejde kan kun ses på din lønseddel og ikke i Vikarweb, idet vi registrerer det et andet sted.

Opkald fra vagtværelse

Har du vagt fra vagtværelse og bliver kaldt, skal du udfylde et skema og maile det til VRM, så dine timer kan registreres.

Du finder skemaet her

Find din uniform

Hvordan får jeg en uniform og evt. et bad på de forskellige sygehuse i Region Midt?

Aarhus Universitetshospital:

C - C120-112

F - Krydspunkt F106, F04 og F07

G - G118

J - Område J105

Adgang med ID-kort.

Randers:
Plan 2, halvvejs nede ad gangen.

Adgang med ID-kort.

Horsens:
Indgang A, nedgang til kælder ved siden af A2. Depot i kælder.

Adgang med ID-kort.

Silkeborg:
Depot i kælderen, adgang kræver ID kort

Hammel:
Åbent depot i kælderen (hovedindgangen, tv. ved Informationen, nedgang til kælderen ved Mulithal).

Viborg:
Indgang A, på plan 1.

Adgang med ID-kort.

Gødstrup:
Plan K, EK09 og EK11

Adgang med ID-kort.

Husk at scanne dit ID-kort på den orange "stander" ved hovedindgangene eller ved informationen (giver adgang i 36 timer).

Sygdom

Jeg er syg - hvad gør jeg?

Hvis du bliver forhindret i at møde på en aftalt vagt, ringer du hurtigst muligt til VRM, som derefter vil kontakte afdelingen, du skulle møde på.

Vikar Region Midt (VRM) følger AUH's sygefraværspolitik med tanke på nærvær på arbejdspladsen, fordi vi ønsker at skabe nærvær på arbejdspladsen og fokus på omsorg for den syge.

For os betyder nærvær og omsorg, at vi har en tæt kontakt med vores medarbejdere – også når de er syge. Det er ment som et gode for alle og ikke utidig indblanding, idet der ofte er en sammenhæng mellem sygdom og trivsel. Derfor vil du kunne opleve at blive kontaktet af din leder, når du er syg i et forsøg på at støtte dig og evt hjælpe dig med at vende tilbage til arbejdspladsen.

Optjening og udbetaling af sygeløn fra VRM eller sygedagpenge fra kommune, når du er freelancer/tilmeldevikar

Hvornår får jeg sygeløn fra arbejdsgiveren (VRM)?

Går du syg hjem fra en vagt, har du krav på løn for hele vagten, ellers ydes der for tilmeldevikarer sædvanligvis ikke løn under sygdom. Dog er du omfattet af reglerne i Lov om dagpenge ved sygdom og fødsel.

Afhængig af om du er booket, og af hvor mange arbejdstimer du har haft op til sygemeldingen, udbetaler vi sygeløn. 

Gældende for alle tilmeldevikarer undtagen medicinstuderende

Har du været ansat (registreret) som tilmeldevikar skal beskæftigelseskravet på 74 timer inden for de sidste 8 uger være opfyldt for at få sygeløn af VRM (svarende til sygedagpenge). Ligeledes skal du være booket til vagten for at få sygeløn fra VRM.

Har du ikke opfyldt beskæftigelseskravet hos VRM, er du ikke booket til vagt eller er du syg dagen efter du er gået syg hjem fra vagt, skal du selv tage kontakt til din bopælskommune for sygedagpenge.

Hvis du er syg dagen efter en booket vagt, hvor du har fået sygeløn fra VRM og ønsker sygedagpenge, sendes der elektronisk besked til din bopælskommune gennem Aarhus Universitetshospitals HR-afdeling om din sygemelding. Vi oplyser om 1. sygedag og antal arbejdstimer inden for de sidste 8 uger, inden sygemeldingen. Herudover gives besked om, at du er ansat hos os den dag, du bliver syg.
Din bopælskommune kontakter dig via e-boks, hvor det fremgår, hvordan du skal forholde dig i den videre proces.

Som timelønnet tilmeldevikar er du ansat til den vagt, der er booket, men ikke ansat længere, når vagten er slut. Du er registret hos VRM, men ikke fastansat.

Hvornår får jeg sygedagpenge fra kommunen?

  1. Du skal være medlem af en arbejdsløshedskasse og dagpengeberettiget ved ledighed
  2. Hvis du er tilmeldt a-kassen som fuldtidsforsikret, skal du være til rådighed for fuldtidsarbejde for arbejdsmarkedet
  3. Du skal have været tilknyttet arbejdsmarkedet uafbrudt i 26 uger, og i den periode have arbejdet i mindst 240 timer. I opgørelsen tæller perioder med arbejde, feriepenge, sygedage også med
  4. Du skal være tilmeldt jobcenteret som ledig på tidspunktet for sygemeldingen

Særligt for medicinstuderende

Du får sygeløn (svarende til dagpengesats), hvis du er booket og hvis du har haft en vagt inden for de sidste 4 uger inden sygemeldingen eller har haft 74 timer inden for de sidste 8 uger fra sygemelding. Hvis der er booket flere vagter under dit sygdomsforløb gives der også sygeløn for disse.

Er du medicinstuderende på hold med funktionærstatus beregnes sygelønnen som en gennemsnitsløn fra den løn du har tjent indenfor de sidste 3 måneder før sygemelding.

Du skal udfylde nedenstående skema inden 2 uger efter din sygemelding og returnere det til HR ansvarlig på aarhus.auhaflsekr@rm.dk

Ansøgning om sygeløn for medicinstuderende

Barn syg, barns 2. sygedag (gælder funktionærer på hold)

Hvis du er funktionær på et hold, og du har barn/børn som bliver syge til booket vagt på dette hold, er der mulighed for følgende jf. overenskomstens §10:
Stk. 1. For ansatte, der arbejder i holdtjeneste og som er ansat på funktionærlovens vilkår, jf. § 8, stk. 2, gælder bestemmelserne i stk. 2 - 4.

Stk. 2. Der kan gives hel eller delvis tjenestefrihed med løn til pasning af et sygt barn på dettes første og anden sygedag, hvis:

1) barnet er under 18 år, og

2) har ophold hos den ansatte, og

3) fravær er nødvendigt af hensyn til barnet, og

4) det er foreneligt med forholdene på tjenestestedet.

Hvis den ansatte misbruger ordningen, kan adgang til fravær inddrages.
BEMÆRKNINGER: I vurderingen af om der skal gives tjenestefrihed, indgår en afvejning af barnets alder og sygdommens karakter.

Stk. 3. Der udbetales sædvanlig løn, dog ikke arbejdsbestemte og arbejdstidsbestemte tillæg.

Stk. 4. Fravær efter denne bestemmelse regnes ikke som sygefravær.

Registrering af dit barns/dine børns data

HR Løn og Personale skal bruge oplysning om fødselsdato og fødselsår til journalisering på personalesag og indtastning i lønsystem. Disse oplysninger bruges til evt. udbetaling af ydelse. Oplysningerne sendes til HR ansvarlige hos VRM via funktionspostkasse: aarhus.auhaflsekr@rm.dk

Udfyldte nedenstående skema sendes inden 2 uger til HR ansvarlig på aarhus.auhaflsekr@rm.dk

Ansøgning om godtgørelse ved barn syg og barns 2.-sygedag