Vold, mobning og seksuel chikane

Der er tale om vold, mobning og seksuel chikane, når en eller flere personer regelmæssigt og over længere tid udsætter en eller flere andre personer for handlinger, som opfattes som sårende, nedværdigende eller på anden måde grænseoverskridende. Samtidig med, at de ikke er i stand til at forsvare sig effektivt mod handlingerne.

Handlingerne kan være rettet mod en persons:

  • værdighed
  • faglige evner
  • privatliv
  • fysiske træk
  • race, køn eller seksuel orientering.

Vold, mobning og seksuel chikane kan have form af drillerier, der går for vidt, ubetænksomhed og manglende forståelse. Men handlingerne kan også være med et bevidst ønske om at krænke, diskriminere, ydmyge, svække eller true den anden. Handlingerne kan også være en afledt effekt af konflikter, der ikke er blevet løst og som derfor giver anledning til personlige angreb.

Hvorvidt handlingerne kan betragtes som vold, mobning og seksuel chikane eller ej, vurderes i vid udstrækning ud fra oplevelsen hos den eller de personer, som handlingerne har været rettet imod.

I håndteringen af sager om mobning og chikane er det vigtigt at involvere både de/dem, der har foretaget handlingerne, den/de personer, handlingerne har været rettet imod samt eventuelle vidner.

Vores politik

I Region Midtjylland har vi en politik om vold og krænkende handlinger – herunder vold, mobning og seksuel chikane.

Læs mere om vold og krænkende handlinger.

Hvor kan du få hjælp?

Kontakt først og fremmest din nærmeste leder eller tillidsrepræsentant, hvis du er udsat for krænkende handlinger.

Hvis dette ikke er en mulighed, kan du få uvildig hjælp på Beredskabstelefonen i Koncern HR, Udvikling.

Din henvendelse er anonym, og dine oplysninger vil ikke blive registreret eller videregivet.

Du kan kontakte Beredskabstelefonen på tlf.: 7841 0823  

Telefonen er åben alle hverdage kl. 8–14 - med henblik på at lave aftaler om eventuel konsulenthjælp. Er telefonen optaget, kan du lægge en besked, og du vil blive kontaktet.