Baggrund

Det Gode Læringsforløb argumenterer for vigtigheden af at betragte en uddannelsesaktivitet - et kursus, møde eller en konference - som et led i et sammenhængende uddannelsesforløb - ikke som en isoleret begivenhed.

Det Gode Læringsforløb er altid et sammenhængende forløb bestående af følgende tre faser:

  • Før uddannelsesaktiviteten (forberedelse og planlægning)
  • Selve uddannelsesaktiviteten (intervention)
  • Efter uddannelsesaktiviteten (implementering af nyerhvervede kompetencer på arbejdspladsen)

Formål

Det Gode Læringsforløb bidrager til, at medarbejdere og ledere bliver bevidste om, hvorfor medarbejdere skal deltage i uddannelse og hvordan kompetencerne efterfølgende implementeres i organisationen. På den måde styrker Det Gode Læringsforløb effekten af de ressourcer, der investeres uddannelsesaktiviteterne.

Målgruppe

Medarbejdere, ledere og uddannelsesplanlæggere.

Læringsskemaet

Centralt i Det Gode Læringsforløb står læringsskemaet, der er redskabet til at binde organisationens strategier og uddannelsesforløbets formål sammen med de konkrete uddannelsestiltag.

Læringsskemaet kan anvendes både til udvælgelse af kursus eller til at være bevidst om den røde tråd gennem et større uddannelsesforløb.

Video: Det gode læringsforløb - hvorfor?

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Video: Brug læringsskemaet, sådan gør du

Se videoen om brugen af læringsskemaet.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Til medarbejderen

Som medarbejder er dine uddannelsesaktiviteter en del af arbejdspladsens samlede kompetenceudvikling. Planlæg dine aktiviteter nøje ud fra arbejdspladsens og dine behov for kompetenceudvikling.

Til lederen

Før I aftaler en uddannelsesaktivitet for en medarbejder er det vigtigt, at du og din medarbejder afklarer forventninger til udbytte og fremadrettet anvendelse af det lærte.

Til kursusudvikleren

Som kursusudvikler har du sikkert meget fokus på selve kurset. Hvordan afviklingen går, og hvad kursisternes umiddelbare oplevelse og læring på kurset er. Men meget kan gøres både inden kurset for at forberede dig selv og kursisterne - samt efter med henblik på vurdering og forbedring af kurset.